Thursday, August 26, 2010

Nasib


Nasib..memang sesuai sgt utk diri aku..tp aku selalu mengharapkan nasib yg baik utk diri aku, tp sebaliknya yang aku dpt..hmm..benda yg terpenting dlm hidup aku, yg aku da bina sejak 3 taun lalu, akhirnya jadi cmni je..mcm2 persoalan yg bermain dlm kepala aku skrg ni..penting ke aku.??
x cukup baik ke aku.?? sape aku ni.?? hmm..:( aku da cuba yg terbaik, da wat yg terbaik, sume2 utk die..xleh ke aku dihargai.?? aku xnk sume ni jadi..ape yg die xnk, ape yg die nk, mood die, selera die, sume aku da ikutkan..hmm..:( tp sumenye serba x menjadi..kat sni je la tmpt aku nk lepaskn ape aku rsa..maafkan la aku klu ade slh silap masa lalu yg menghukum aku smpai cmni.. semua org akan rsa ape yg aku rsa ni klu berada dlm situasi ni..aku perlukan perhatian dan dihargai..

terima kasih utk sume..:(


Saturday, August 14, 2010

Konvokesyen~

Assalamualaikum..

Alhamdulillah akhirnya apa yg aku usahakan selama ni tercapai gak..lepas 3 tahun aku blaja kat utem ni, akhirnya konvo gak aku..huhu..bru skrg aku dpt postkan kat blog aku ni disebabkan busy yg xbrapa nk busy..huhu..mungkin gak disebbkan mood aku yg tgh SGT ok skrg..:) ok2..so my konvo ni berlangsung pada 8 Ogos 2010 berlangsung di Dewan Besar Utem..tp tarikh ni tarikh utk sesi ketiga..sesi pertama n kedua pada 6 & 7 Ogos...huhu..so pagi2 buta lg aku da bgun, bersiap utk hari istimewa ni..tepat jam 7.00 pagi, aku da gerak ke utem..sape yg ikut.?? just mak n adik bongsu aku, Syifaa..setiap graduan cuma diberikan 2 tiket utk famili..klu boleh aku nk bwk 1 famili aku.. smpai je kat sna, aku tgk da rmai da tgh beratur dan siap pkai jubah..so xpasl2, angin xde ribut xde, aku jd gelabah..tercari2 member2 klas aku..huhu..aku ni memg jenis cepat mengelabah sket.. tejuluk2, tejelik2, tejuntai2, haaa..jumpe pun bdk2 klas aku..lega sket..huhu..:p then bila budak2 da berkumpul, baru la bley masuk..tp ade gak yg x bestnye.. giliran budak2 klas aku paling last skali utk sesi ari ni.. nk xnk kena la tggu..

Sedar xsedar, selesai gak majlis konvo aku ni..so ape yg aku wat pasni.?? da tentu la bergambar.. huhu..so smpai sini je la k..ade la pic2 yg aku snap aritu..ok..bye..:)

with my ibunda..:)


serius aku rsa macho masa ni..(tiba2)


dari kiri : fiq, lain2..:p


*Sood pun nk gak..haha..!


Fami si comel..!!


Dari kiri : Kel, Kai, Fiq


With my syg..(^.^)

Saturday, July 31, 2010

Hakikat


Semua yang kita rancang bukannya slalu menjadi..makin hari, aku rasa susunan hidup aku makin berterabur.. dari satu perkara ke satu perkara sumenya jadi serba x kena.. mungkin disebabkan salah diri aku ni sendiri..ntah la..aku pun x berapa nk faham ngn diri aku skrg.. hmm.. dengan bantuanNya je boleh membantu aku.. Ya Allah, Kau pulihkan la hati aku ni.. kembalikan la diri aku yang dahulu..:( sesungguhnya aku seorang hambaMu yang teramat lemah.. kepadaMu lah tempat ku memohon pertolongan..rindu diri aku yang dulu..:(

Mungkin orang lihat aku sama seperti biasa..tp ape yg jadi kat diri aku skrg xde sape yg tau.. btul ape yg aku dgr sebelum ni.. Dalam kehidupan, seorang manusia selalu mengimpikan sesuatu yang indah dan manis hadir dalam hidup.. tapi bukan semua yang baik itu baik dan sesuai untuk diri kita.. kata orang, manis adalah untuk dinikmati, pahit adalah untuk dihayati..

emm......~~~ (-___-)


Thursday, July 8, 2010

sebok! sebok!

Assalamualaikum.. huh..!! (-__-)' dapat gak aku luruskan pinggang aku ni..dr pagi td non-stop wat keje..gi sana, gi sini.. ape kebendenya yang aku sebok sgt ni..?? haa..lu pikir la sndiri..huhu..:p terover pulak..actually arini aku busy ngn persiapan kenduri arwah ayah aku..sebb sumenye nk wat arini gak..n calon terbaik utk settlekan keje ni sume da tentu la aku..sbbnya adalah kak long aku x balik lg..dlm 2 ptg bru die smpai..then kak ngah plak keje..xdpt cuti..adik pmpuan aku plak, nurul kat Politeknik PD..xdpt nk balik..next syakir kena join silat utk ape ntah..n the last one, adik bongsu aku, syifaa..die ade tolong pagi je..then kena g skola atas sebb2 yang x dapat nk dielakkan.. erk..(-__-)' so that kena la aku membantu mak aku..n secara x lgsung terpaksa la aku 'berkorban' x g orentasi utem..hehe..so mula dr pagi, aku kena la wat keje yang aku memg x nk wat iaitu memasak..n the 1st task ialah goreng ayam..wuuu..^.^ tugas dr mak yg x berapa mencabar..ape ade hal klu setakat goreng ayam..smbil goreng, smbil makan..perut kenyang, hati senang..tp satu yg aku x suke pasl goreng mgoreng ni, minyk panas tu mcm bg salam pkenalan je ngn aku..asyik terpercik je..merah2 tgn i tau..(*_ _ _ _*) ok dah..!!!

lepas selesai je goreng sume ayam tu, mak aku bg tugas sterusnya..iaitu, potong sayur-sayuran.. aduh..(+_+) bab ptong2 yg aku x minat ni..sebb tgn aku ni mcm robot klu bab2 keje pempuan ni..then benda yg nk dipotong tu haruslah nipis n sgt byk yg perlu dipotong..xnkkkkk...:( kang klu potong tebal2 msti kena sound..so dgn hati yg tabah dgn segala dugaan yg mendatang, nk xnk terpaksa la aku mulakan keje aku ni..karot 6 btg, timun 6 btg, bwg 10 biji, nenas sebiji, n tomato 10 biji.. perghhh..!!! patah pinggang aku dok ngadap keje ni..sumpah aku down..!! (-__-)'tp agak membanggakan gak la sebb aku berjaya gak siapkan keje ni..hehehe..(^_^)

abis je keje tu, on da spot mak aku swuh aku ngadap kuali sebb nk mask lauk plak..huhu..:( not again..tgn aku terpaksa dikorbankan dgn percikan minyak panas..tp xpe la..mak punye pasl, ape2 pon apit bley wat la..hehehe..:p pas settle masak2 ni, bru la dpt aku rehat kejap sebb kak long da smpai n jap lg nk bungkus2 mknn..sebenarnya kenduri arwah ni kitorang wat kat surau.. so kena la bungkus..da nk ptg2 la sume bru nk ade..mak plak hilang trus segala penat die sebb sume cucu dia da ade kat umah..ape lg mak..berkepit la ngn cucu2 mak tu..haha..:)

then before masuk waktu magrib, kitorang sekeluarga bersiap nk gi surau untuk kenduri..hmm..semoga kenduri arwah ni diberkati..sama2 la kita sedekahkan Al-Fatihah..*

so.. smpai sini je la aku larat nk tulis..mata da ngntok..bdn da letih..nk rehat plak..ok..ni ade la bape pic yg sempat aku snap td..see yaa..!!! :)



title : ayam masak sambal bujang tra tang tang..:p



title : sayur campur bujang tra tang tang..!! :p



haa..!! dia penat ok..(penat nangis)



adif luqman

Wednesday, July 7, 2010

Alhamdulillah...

Syukur ke hadrat Ilahi, ku junjung rahmatNya kerana akhinya tercapai jugak hasrat aku selama ni untuk sambung pengajian aku ke peringkat Ijazah..:) sebenarnya da lama aku nk post pasl ni tp keadaan x mengizinkan..n aku daa pun daftar sebagai pelajar baru kat UTem dlm kursus Ijazah Sarjana Muda Sains Komputer (Rangkaian Komputer)..perasaan yg aku rsa skrg, hepi yg teramat..nape aku hepi??? firstly, da tentu la impian aku dr dlu lg.. 2nd, sebb impian aku ni, adalah impian mak n arwah abah..huhu..suke tgk ble mak hepi dpt berita ni..n i hope so abah kat sna gembira..:) next, aku hepi ni jgk sebb kekasih hati aku, Nurul Ain Binti Ismail pun dpt smbung blaja kat sni..alhamdulillah..i miss u so much...x lupa gak kat kwn2 aku yg sporting..huhu..so pasni kena la aku perah otak aku ni, sebb da lama idle la..haha..sepanjang cuti 2 bulan ni dok format otak je.. mood utk keje da hilang sebaik je aku dpt tawaran blaja ni..:) huhu..erm..to kwn2, kita da masuk next chapter of our study, so wat yg tebaek k...hmm..ok la..tu je yg aku nk tulis utk kali ni..sori la ayat skema sket kali ni..ok..assalamualaikum..(^_^)

(x pasal2)



bila cinta...

Bila cinta kini
Tak lagi bermakna
Yang ku rasa kini
Hanyalah nestapa
Di tinggalkan cinta masa lalu

Dulu kau tawarkan
Manisnya janjimu
Dan ku sambut itu
Dengan segenap hatiku
Bila engkau pergi
Tinggalkan ku


Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Hingga ku memilih
Cinta yang fana

Perginya dirimu
Merobek jantungku
Hingga ku terjatuh
Dalam harapan

Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Hingga ku terjatuh
Dalam harapan
Dalam harapan


Monday, May 31, 2010

Thanks..(^___^)



Assalamualaikum..:) Online seketika di opis sedangkan staff lain tgh busy dengan kerja yg tgh melambak..atleast keje aku da settle da utk dipresent hari ni..huhu..:p lagipun bos xde, so bantai online la..huhu.. post aku kali ni bukan nk citekan pasl keje aku, tp nk citekan pasl aku dan die..huhu..
Last Saturday aku berada di Melaka, dan secara x langsung boleh la aku jumpe si die..so ari Sabtu lepas we hang out together..sebab da lma x date..pegi sana, pegi sini sedar2 da mlm..huhu..hepi sgt..n i just wanna say thanks a lot to her..:) ok bye..^-^



dari kiri : budak hensem, budak ngada2


love this pic..^^


....

Friday, May 21, 2010

6th WORRLD ISLAMIC ECONOMIC FORUM

" The 6th World Islamic Economic Forum is back in Kuala Lumpur and is scheduled to be held at the Kuala Lumpur Convention Centre on 18-20 May 2010. Purportedly one of the most important business forums scheduled for the year 2010, at least one that focuses on a niche market of the emerging economies of the Muslim world, the 6th WIEF is expected to attract an estimated 2000 participants based on the past record of 1728 participants at the 5th WIEF in Jakarta in March 2009. The Forum, a platform where world leaders in government and business converge to discuss trade and economic issues affecting the globe, is poised to be the ultimate meeting place for investors, fund managers, entrepreneurs, bankers, and other stakeholders of the business community. "

haa..!! demikian la citenye ye yob..:p kat sni la aku berada pada hari berta
rikh 19 & 20 May 2010..
tp aku x terlibat ngn forum ni, aku terlibat ngn exhibition yg berada bersebelahan dengan forum hall ni..huhu..so sepanjang exhibition ni berlangsung, aku ditugaskan
jaga booth company MIMOS, but just a little side of this booth.. so sape yg akan dtg melawat booth yg aku jaga ni, sume nye foreigner dari negara2 islam contohnya brunei, palestin, yaman lubnan dan sebagainye la.. so secara x langsungnya, kena la aku membelitkan lidah ni utk speaking..haha..ape2 pun, bes sebb dpt pengalaman baru, jumpe org2 pelik, n yg paling penting skali, dpt mkn free...huhu..makanan free tu just nasi ayam yg nasi x seciput je, n air oren cawan kecik...total price utk set mknn ni, RM17.40..WTFish.!!! klu la xde kupon mknn ni, terpaksa la aku puasa sepanjang hari..haha..
ok2..before closing, sempat gak la aku snap b
eberapa gambar kat exhibition ni..see yaa.!! :)
















(^______^)!

Wednesday, May 19, 2010

nasib badan...:(

Hari ni mcm biasa la rutin harian aku sejak 1 minggu yg lepas, iaitu pergi kerja yg bermula pada 9 pagi sehingga lah 6 ptg..perjalanan aku bermula dari Bangi ke Damansara Perdana... so this week i decide to go by my HONDA...huhu..(^___^) honda EX5 suda..then nk dijadikan ceritanye la yob, hari yg aku sangkakan tenang ni berubah menjadi ngeri bagi aku...huwawawawa..:p hujan xde, ribut xde, puting beliung xde, banjir ape kan lg.. dlm tgh layan udara pagi yg segar yg masok ke hidung aku ni, secara tiba2 je aku nmpk something benda yg kecik bergerak melintasi jalan di KL yg sememangnya sebok setiap ari la kan..so pas tu korg tau la kan ape akan jadi pd benda tu..PONG!! PANG!! GEDEGANGG!! benda tu terpelanting ke arah aku...arghh..:( baru la aku tau rupe2nye ia adalah anak kucing yg sgt comel..hewww..kesian nye..x rsa lg nikmat dunia, da kena langgar..then aku rsa kucing tu mati la kot sebb blkg aku ade beratus2 kenderaan lg..ish2..:( ngeri..tp kan..kucing tu pun satu hal, xde ke alternatif lain yg boleh die guna utk lintas jalan..ape daaaa..!! lalu ke jejantas ke, laluan bwh tanah ke..hmm..anyway, tu je aku nk cite..huhu..ok2..bye..:p

Sunday, February 14, 2010

busy..busy..busy..

Da lama x update blog ni..sume ni angkara kesibukan yg melampau..mcm2 benda nk kena wat..smpai msa utk diri aku sndri xde..huh..(-__-)' nasib baik la dpt cuti seminggu raya cina..bley la aku merilekskan bdan ni..nk format balik kepala otak yg da serabut ni..huhu.. ape yg nk buat time cuti ni yer.?? aku pun x tau..tp plan byk..dan masalahnya keje yg melambak tu ade..uwaa..:( so automatically segala plan yg da dirancang sebelum ni cancel serta merta..ape bley wat..da bnda ni lg pnting..terpaksa la berkorban..utk msa depan aku gak..hohoho..dlm kesibukan aku ni, nasib baik ade org yg memahami..thanks kepada si dia yg sntiasa memahami sy ok..? si die yg sntiasa ade sepanjang msa..huhu..(*___*) suke2..tp jgn lupa, diri kamu tu pun jga k..asyik sakit je..sy risaukan kamu ok.?? kena paham tu..so ok la ni..ade keje ni nk wat..bye..:p

Friday, February 5, 2010

Mencari ilham......

duh..(-__-)' penat sungguh bdan so secara x lgsung, perjalanan otak aku makin slow..Malam ni pulak hujan turun, lg la bertambah mls aku nk wat keje yg menimbun ni...huhu..n now aku tgh cari idea utk montaj aku ni...idea x msuk2..ape la nasib..aku kena paksakan juga dri aku ni utk wat keje..klu x memg gelabah ble da smpai last2 minit nnti..nk tulis post ni pun mata aku da kuyu...wuwu..:p x byk yg nk ditulis..just nk kongsi jew..xbyk pun yg nk ditulis..so wanna make some hot coffee..harap2 la xngntok kang..ok guys...chow..:)

Tuesday, January 26, 2010

Thanks...:)

Kepada insan yang paling aku sayangi, thanks sgt2 and i love you so much...xsangka sgt dpt cmni..
huhu..org yang aku maksudkan ni adalah my mum..AISHAH BINTI JOHAR...huhu..actually dlm keadaan aku yg sgt tnsion td, akhirnya berjaya diselesaikan dgn adenye mak...apit syg mak sgt2 k..
huhu..kelu sebenarnya nk ckp ble mak bg apit benda ni..heeeee..(*____*) benda ape yg mak bg ni, biarlah rahsia kte berdua je k..huhu..ok la..nk hug mak..(^___^) (manje boy)........bye..

Sunday, January 24, 2010

21...:)

Urm..cmner aku nk mulakan?? ok la..Selamat Hari Lahir kepada aku..:)

"Ya Allah..Kau ampunilah segala dosa2 hambaMu ini..Jauhilah diriku ini dengan segala musibah, hasad dengki dan juga hasutan syaitan..Kau berkatilah hambaMu ini dengan nur dan hidayahMu.. Berikanlah aku kekuatan untuk menhadapi hari2 yang mendatang..Kau kuatkanlah imanku ini..sesungguhnya aku ini adalah hambaMu yang lemah..berkatilah diriku dengan kejayaan atas segala apa yang telah ku tempuhi...moga hari2 yang mendatang akan menjadi lebih baik..Amin..."


Thanks to famili aku yg wish besday aku td..thanks kpd kawan2 yang wish aku td..n thanks gak kpd die yg ingt kat aku..actually mlm ni aku sedih la ngn ap
e yg da jadi kat aku..ntah knapa la..mcm2 benda ganggu pemikiran aku..nk xnk, terpaksa la aku pendam je..memg lumpah hidup..ape yg datang kat kte, lma kelamaan akan pergi gak..cmtu la yg berlaku kat aku skrg..hmm..so skrg aku kena aturkan hidup aku semula..aku skrg da 21 tahun..huhu..da besar sikit..smpai sni je kot post aku..hmm..da xde ape lg nk ckp..cau dlu..nite (-__-)





Friday, January 22, 2010

Aiman dapat kawan..

Assalamualaikum..

Dapat juga aku rehat akhirnya...dpt gak aku mengadap Hang Perwira aku ni yg da byk berjasa ngn aku..hoho..dan kali ni la aku rasa masa yang paling sesuai utk aku kenalkan kawan baru Aidil Aiman(anak buah aku ok!!)..jeng3.!!! memperkenalkan.!!! Muhammad Faris Iman.!!




Nama : Muhammad Faris Iman Bin Muhammad Fazil
Umur : 3 bulan
Makanan kegemaran : susu cap gantung
hobi : tido la...ape lg..

huhuhu..so ni la anak buah aku yg kedua...dan juga lelaki...xde lagi baby gurl..skrg, ni la kawan Aiman..tp die xpandai main lg..pndai tdo, jerit, tdo, susu.. huhu..die ni sjenis bayi yang mcm kelawar..pagi smpai petang die tdo, then tgh mlm die bgn mengganggu ketenteraman awam..hakhak...so ni je la yg aku nk share..daaa..:)

Hari yang tiada LUCK

urghhh..(-__-)'

tension3.!!! Nape la nasib aku arini malang..? mcm2 hal yg jadi kat aku..

1st : start balik dari klas aku kena tahan kat road block..dan aku disaman atas kesalahan ******* yang menyalahi undang2..

2nd : masa nak pergi Politeknik Port Dickson, IC tertinggal kat umah..cmner la bley tertinggal..wuuu..(-__-)'

3rd : bila smpai kat poli, aku xtahan nk melepaskan ape yg dihajati..tanpa pandng kiri kanan, aku trus je msuk tndas yg ade kat surau dlm poli tu..sungguh tidak ku sangka, aku termasuk tndas pempuan.. how dare me?? (-__-)' sebb msa tgh bussiness tu, aku terdengar suara pempuan msuk tndas..muahahaha..nasib baik x kantoi..

anyway, tu je aku nk bgtau..:)

Utem blog