Friday, November 11, 2011

Sekolah

Assalamualaikum..^^

Mata aku malam ni payah beno nk lelap..x tau la kenapa..da beberapa minggu kebelakangan ni, aku ade 1 masalah iaitu susah nk tido malam..kadang2 sampai ke pagi x tido2 lagi..nk cakap study, x jugak..apekah nasib.?? =.=' macam2 cara aku dah buat nak mudahkan aku tido awal tiap2 malam..antaranya workout, bersukan bagai..tp sama jugak..hmm..kalau sape2 ade tips, kongsi2 la ye..:)

Sebenarnya post aku kali ni khas utk adik aku yang merangkap adik bongsu dalam adik beradik aku.. hari ini da 10 Nov 2011..start minggu depan da bermula la peperiksaan SPM..td aku pergi dapur nampak dia still study..aku pulak yg naik risau..huhu..:p sambil2 berfikir pasal adik aku sorang ni, tetiba teringat balik kenangan zaman sekolah aku dulu..zaman terakhir aku di alam persekolahan........^^


. . . . . . . . . . . 


Seminggu sebelum SPM ni mula la aku nampak perubahan sikap dalam diri semua pelajar kat sekolah..ade yang da mula bersongkok, ade yang ke hulur ke hilir berkapel dgn buku nota, yg jenis ponteng kelas pulak da mula berjinak2 dgn pelajaran..haha..perubahan yg sgt ketara ok! aku pun sket lebih kurang sama dgn diorg sume..masa ni, belajar je aku rasa paling penting..pagi petang dgn buku, malam pulak atas tikar sejadah..haha..=.=' masa ni la sume pelajar mula buat baik dgn cikgu, konon nk dpt berkat la..budak2 yg ade kutuk cikgu depot la, Cikgu Hang Kebun la, ade cikgu cina yg kena panggil Apek la, sume da mintak maaf..haha..masa ni jugak budak2 dah x fikir da pasal kapel bagai da..pasangan kapel pun da mcm orang asing..buat hal masing2..ape yang aku nampak ni cuma suasana masa waktu persekolahan je la..maksud aku dari pagi aku datang sekolah sampai la aku balik sekolah.. ape yang berlaku kat asrama aku x tau pun sebab aku ni outsider..budak2 x berapa nak kenal aku..kadang2 terasa diri aku ni macam HIDDEN je dari diorang..huhu..:p

Masa ni makan pun da x selera dah..muka mak cik kantin pun dah x seceria dulu, di saat pelajar2 lelaki beratur panjang, order itu, order ini..tambah itu, tambah ini, senyuman yang terukir di wajah makcik kantin pabila helaian duit yang x putus2 dihulurkan kepada makcik kantin..x kurang gak pada Mak Temah Sambal, yang rindukan zaman kegemilangan dia..di mana pelajar2 lelaki berasak2 mengerumuni Mak Temah Sambal semata2 kerana sesudu SAMBAL untuk diletakkan di atas makanan yang terhidang..mungkin masa tu Mak Temah Sambal terasa dirinya seperti Lisa Surihani..=.=' 

krik!    krik!    krik!    (bunyi cengekerik)

Masa ni jugak bunyi loceng yang menandakan waktu persekolahan tamat pun dah macam benda yang x wujud lagi..pelajar semua x endah lagi dengan bunyi tu..budak2 ponteng pun dah macam hilang keupayaan untuk mendengar..macam tu kuatnya musim peperiksaan SPM ni kan.?? ape2 pun, serius aku rindukan sangat waktu sekolah aku dulu..:( hmmmm..


. . . . . . . . . . .


So pada adik aku ni, abang nk ucapkan semoga ko dapat la jawab semua soalan dengan tenang..dipermudahkan segalanya..dan semoga ko beroleh keputusan yang baik..ingat!! ape yang ko buat ni sume untuk mak..ok!!! 

Aku rasa sampai sini je la post untuk kali ni..~

p/s : esok cik cashier nk belanja mkn roti canai tercekik..:p

(^___^)

Monday, October 31, 2011

Paranormal Activity 3

Assalamualaikum..:)

aku sebenarnya baru je balik dari test untuk subjek Fiber Optik..so far alhamdulillah sebab berjaya menjawab ke semua soalan dengan jayanya..huhu..^^ jadi hati pun senang sebab da selesai 1 beban..dan tiba2 tergerak hati nk update blog..ok..berbalik pada topik asal, korang da tgk x Paranormal Activity 3..?? pada yang belum tgk tu, aku cadangkan korang try la tgk ..its such an awesome movie ok! aku baru je tgk minggu lepas ditemani oleh buah hati aku, Hidayahtun Nur Amirah..(^---------------^)

Pada sape2 yg belum tgk cite ni dari episod 1, aku rasa baik korang  tgk dari episod awal..baru la korang tau cite sebenar..huhu..kat bawah ni ade trailer utk cite ni, dari episod 1 smpai yg latest ni, PA3..

Paranormal Activity

Paranormal Activity 2

Paranormal Activity 3

Sebelum tgk cite ni, buah hati aku ckp yg cite ni ramai ckp x best, bosan..tp bila da tgk cite ni, memang x rugi la aku beli tiket cite ni..huhu..:p ok stop for this..tukar topik lain..=.='

Lepas je tgk cite ni, aku dan cik cashier proceed untuk beli kasut baru aku..sebab kasut lama da nazak sgt da..xleh nk tolong..kami pun berjalan2, pandang keliling mana tau jumpa ke yang berkenan..x sampai 5 minit, aku ternampak 1 kedai yg ade jual kasut utk lelaki..so kami pun masuk lah kedai tu..pilih punya pilih punya pilih, dapat la sepasang kasut yg x berapa nk mahal dan disukai oleh cik cashier..so now, kasut done! 

Pada cik cashier, thanks sebab sudi keluar dgn saya di hari Deepavali..terpaksa la cancel naik batu caves ye x.?? hehehehe..=.~ gurau..nanti minggu depan balik jgn lupa bawak balik gitar..nk pinjam..tgn da lembut ni..haha..=.= 

p/s : "syg cool je tgk paranormal activity 3" kata Hidayahtun Nur Amirah..-_____-'

pendek!


^^

(^___^)

Wednesday, September 14, 2011

Tekanan bermula

Assalamualaikum..

Alhamdulillah selesai sudah sesi pendaftaran mata pelajaran..dan dah bermula la kelas aku..aku rasa sem ni mungkin sem paling horror skali bagi aku..dengan jadual pun agak pack..nasib baik la ade gak hari yg agak free..so boleh la aku release kan tension..baru masuk minggu pertama lg aku da mula tertekan..ni belum lg da masuk minggu seterusnya..kan.?? =.=' harap2 la aku dapat hadapi semua ni dgn tenang..bersabar la fiq..ade bape sem je lg kat sni..:)

Thanks pada cik cashier sy yg slalu bg support even benda simple pun..:) alhamdulillah sebab semakin memahami..blaja baik2..:) so setakat ni je la post kali ni..agak pendek post kali ni sebab lepas ni nk pegi jemput adik aku balik..ok..! salam~

(^___^)

Sunday, September 11, 2011

Selamat belajar!

Assalamualaikum..

Hari terakhir cuti sebelum masuk kelas esok..=.=' perghh! punya la lama aku cuti sem kali ni.. da naik tepu da otak aku ni..mcm2 perasaan ade bila nk masuk blaja balik ni..perasaan malas tu memg x terkecuali la kan..? haha..so mula la balik rutin yg biasa aku buat dulu..bangun pagi2..mandi..pegi kelas..dgr lecture..kuiz..assignment..lab test..huuuuuuu..(-_____-)' bertahan fiq..x lama je lg..nanti ko da keje nanti, ko rindukan suasana ni jugak..huhu..^^

jadi pada suma yg masuk blaja balik ni, termasuk Hidayahtun Nur Amirah, aku nk ucapkan selamat kembali belajar..:) do ur best guys..!! ok la..salam~


(^____^)

Saturday, September 10, 2011

I am not a paper cup

Assalamualaikum..

heeeeeeeeeee...^^ boleh x kalau aku nk senyum lama2..? hehe..actually baru sebentar td aku balik..balik mengeteh..*ckp org tua2 la* =.= kuar mkn bersama si dia..:) kalau ikutkan, memang aku x dpt jumpa dia..sebb sepatutnya si dia balik ke tanjung malim mlm ni..tp disebabkan hal2 yang x boleh dielakkan, si dia terpaksa la balik esok pagi..so ni la dinamakan rezeki..ade lg rezeki aku nk jumpa si dia b4 si dia balik sana..huhu..^^

Malam ni kitorang makan kat kedai mamak..aku x kisah sgt pasal mkn kali ni, sebab aku kisahkan nk jumpa dia je..malam ni aku jadi tourist guide si dia, tunjukkan sume kedai mamak yg ade..haha..=.=' so da smpai di tempat kejadian, ape lagi, bedal la..hehe..:p abis je makan, aku jalan2 pusing 1 melaka, masuk kampung, lalu sawah, langgar bumper, dan segala bagai lagi la dan sampai la ke rumah dia..:) dan tadi aku dapat hadiah dari si dia..nk tau ape hadiah tu, tgk bawah..------v

So aku rasa sampai sini je la post aku yg ni..pada si dia,thanks teman mkn td..baik2 balik perak esok..belajar elok2..ingat sume pesanan kat kedai mamak td..=.= salam~




(^___^)

Friday, September 9, 2011

Cuti panjang?

Assalamualaikum..

Pejam celik, pejam celik da nak abis cuti sem aku yg kali ni aku rasa agak panjang berbanding sebelum ni..mana x nya, 4 bulan kot cuti sem kali ni..cuti bersalin pun x sepanjang ni..=.=' so semua pelajar yg bercuti mula la nk cari keje part-time termasuk la aku..pegi mintak sana, mintk sini, interiew sana interview sini..tup tap tup tap, rezeki aku di JUSCO AEON BANDARAYA MELAKA..huhu..^^ tu pun kontrak aku keje kat situ cuma 5 ari je..dan aku ingat keje aku ni sesenang dan semudah ape yg aku tgk org wat iaitu as a CASUAL WORKER..alaaa..yg dok susun barang kat market tuuuu..tp sebenarnya penat gile dowh..kena angkat air sampai 20 katon(betul x aku eja ni..=.=') pikir duit punya pasal aku terima gak la sebab ni je yg offer aku keje..dan mulai dari 22 jun 2011 sehingga 26 jun 2011 aku terpaksa la 'membanting tulang' 4 kerat aku ni demi rezeki yg halal..huhu.. alhamdulillah..:)

dan bermula dari sini la aku kenal si dia..:) someone yg pada mulanya nampak agak sombong dan garang..tp sebenarnya baik..aku memg x mintk untuk jumpa si dia, mulanya niat aku nk beli NESCAFE AIS..tp lain jadinya..mcm2 idea keluar dari otak aku ni nk cari bagaimana cara nk tegur dia..muka horror beb masa tu..tp skrg da x horror da..hehe..:p cmne citenya biar aku ngn dia je yg tau..:p so habis je keje kat JJ, aku dok la menganggur seminggu cari keje..

then tetiba aku dapat kol dari member aku, tny aku nk x keje kat parkson..dengan x pikir panjang aku terima je keje kat situ sebab da malas da nk cari keje..=.=' kat parkson aku keje sbg promoter produk AKEMI..cadar, comforter, alas kaki, langsuir..tu sume aku jual..huhuhu..keje kat sini jauh berbeza berbanding keje kat jusco..mana x nya, dok berdiri je aku kat kaunter aku tunggu pelanggan..(korang x rasa ayat ni mcm pelik ke.?? =.=') dan mcm tu la rutin aku tiap2 ari..berdiri, berdiri, berdiri lagi, berbual2, bertonggeng, berduduk, berguling, dan segala jenis ber lg la..erk..-_______-' mcm gampang bosan keje kat sni.!! dan sedikit sebanyak aku belajar pasal mutu cadar langsuir ni..huhu..:) lepas je sebulan 10 ari, aku berhenti keje..sebab da bosan sgt keje kat sni..aku lg prefer keje kat JJ tu dari keje kat sni..atleast kat JJ bleh jumpa cik cashier aku tu..hehe..^^

memang aku mintk berhenti awal pun sebab nk wat persediaan raya..cewah! :p raya kali ni x mcm raya tahun2 yg sebelum ni..kalau tahun2 lepas, smpai seminggu baru la habis beraya..tp tahun ni raya kedua aku, famili aku dan sedara beraya ni jonker walk..haha..stylo2!! =.= malam sebelum tu aku beraya kat bowling MITC..so suasana hari raya x rasa langsung..dan lepas2 tu aku dok kat rumah je la..xde mood sgt nk beraya ni..da tua la katakan..si dia yg kata yer, bukan saya..=.='

dan skrg da masuk raya ke-10..lusa aku da masuk kelas balik..wuuu..:(  si dia pulak esok pagi da gerak balik Tanjung Malim..sedih la..hmm..:( kepada si dia, thanks sebab jadikan cuti abg kali ni cuti paling bes skali..hehe..(da mcm karangan kisah cuti sem saya pulak) esok awk da balik sana..belajar elok2 yer..ingat pesan abg..:)

so setakat ni je la post aku kali ni..take care..:) salam~


Si dia ni pakar potong tembikai ok!
Berbuka bersama ^^
Pagi raya
Jonker Walk
Bowling time!
rumah Mak long
Family candid
rumah Mak ngah








(^___^)

Thursday, July 21, 2011

Syukur.

Assalamualaikum..

Tetiba hati aku ni terdetik nk wat entri baru kat blog aku ni..even penat selepas selesai menyihatkan badan..haha..:p entri kali ni mungkin agak singkat la sebab aku nk tido awal mlm ni..(jam da menunjukkan 1.30 pagi) =.=' 

Aku ade terdengar 1 fakta ini, orang yang baik hanya untuk orang yang baik2..so aku harap la ini terjadi pada aku..memang betul kata org, kita x boleh nk judge diri sendiri..segala tingkah laku kita, pertuturan kita cuma org sekeliling saja yg boleh judge..di situ kita akan tahu sama ade kita ni berada di kedudukan yang mana..dan aku selalu berdoa yang aku akan berada di kalangan orang yang baik2..aku akan cuba betulkan segala yang da rosak sebelum ni..cuma masa je yang akan tentukan..insyaallah..amin..:)

Buat masa skrg ni, ape yang berlaku di sekeliling aku da makin baik..aku berdoa supaya perkenalan aku kali ini diberkati..dan alhamdulillah keluarga aku boleh terima dia dan keluarga dia pun seperti boleh terima aku untuk berkawan dgn si dia..:) moga2 segalanya diberkati..even maybe nampak terlalu awal..so biar masa yang tentukan..aku nk capai impian aku dulu..dan insyaallah aku akan jaga ape yang ade pada aku skrg..dah xnk jadi macam sebelum ni..ape yang buat aku bersyukur sgt skrg mak aku da boleh terima dgn sape yg aku kawan skrg..huhu..siap ckp 'mcm ni la calon menantu mak'..haha..=.=' mak..kami cuma kawan je la..:) Baru skrg aku terasa bebas utk bercakap tentang kawan aku..huhu.. Baru aku terasa seperti anak bujang..kalau x sebelum ni takut je nk cakap pasal hal2 yang melibatkan perempuan ni..:p 

Pada cik cashier sy, terima kasih yer..blaja leklok tau wahai bakal cikgu..buat umi dan abah awk bangga dgn awk..tunjukkan pada adik2 supaya diorang nk jadi mcm awk..sy ade je untuk sokong awk..:) moga cepat sembuh penyakit awk tu sebelum nk ke Perak nanti..(xpayah la balik..-_-') and i'm still waiting for our next Tuesday my dear..insyaallah sama2 kita doakan ape yg kita bualkan tadi..(dapat call free 1 jam ok! x pasal2 je) =.='

Ok aku rasa setakat ni je entri aku untuk kali ni..nk bangun awal untuk keje esok..keje pagi minggu ni..=.=' nyte guys.!! salam~

Cik Cashier


(^___^)

Tuesday, July 12, 2011

Her...

Assalamualaikum..
Fuhh!! berhabuk, bersarang dah blog kesayangan aku ni..haha..seperti biasa alasan yang sama, aku agak malas nk update blog aku ni..bila dtg mood tu, baru la ade entri baru..hmm..:) so alhamdulillah ke hadrat ilahi dengan segala yang terjadi dalam hidup aku..mcm2 perkara dah aku rasa, sakit, sedih, gembira, tercekik dan segala bagai lg la..dan sekarang sedikit demi sedikit aku da makin selesa dengan hidup aku, cara aku dan org baru yang ade di sekeliling aku..aku harap ape yang aku rasa sekarang berkekalan sampai bila2..sume yang terjadi sebelum ni menjadi pengajaran pada aku, dan diharap dapat mematangkan aku..:)

HER.?? :) aku rasa aku xperlu describe sape kah dia..biar aku seorang saje yang kenal dia.. ape yang penting kat sini, terima kasih pada si dia kerana berikan kelainan pada hidup aku.. x kisah la kalau ade teman2 yang nk cakap perkenalan aku ngn dia masih awal,tp aku rasa ape yg aku rasa..so xperlu lah nk dengki, siasat bagai..dan pada si dia, kuatkan semangat dengan masalah yg datang..bykkan bersabar..ramai org yang sayangkan awk..:) nanti sy belanja Nescafe Ice untuk awk..^^ ok, salam~


(^___^)

Monday, May 16, 2011

Lagu Terbaik Sepanjang Zaman..:)

Assalamualaikum..
Xnk cerita banyak la..selamat mendengar..:) hehehehe..:p




(^___^)

Apologize.

Assalamualaikum..
Selamat bercuti kepada pelajar2 IPTA yg da mula cuti skrg..x termasuk aku, sebab sepatutnya skrg ni aku da bercuti, tp disebabkan terlibat dengan kursus itu, kursus ini, x dpt la aku nk cuti awal..sebenarnya skrg ni aku tgh join kursus Amalan Kejuruteraan yg dianjurkan oleh utem..kursus ni melibatkan semua fakulti..so aku akan ke fakulti2 selain fakulti aku utk belajar serba sedikit tentang ilmu kos lain..huhu..:p 

Ok!! kita berbalik pada tajuk perbualan td..tujuan post aku kali ni xde niat untuk sesiapa..aku cuma nk minta maaf pada sesiapa yg mengenali aku, rapat ngn aku, so aku nk mintak maaf kalau aku ade wat sebarang kesalahan yg mungkin wat sesiapa kecik ati, atau x puas hati dengan perangai aku..maybe cara aku ni agak x gentleman pada certain org..but insyaallah aku akan wat benda ni level by level..dan 1 more thing, aku da lama maafkan sesiapa yg pernah wat salah dgn aku ke, tu aku x tau la..yg pastinya, aku xnk ade masalah dengan sesiapa pun skrg..dan kalau ade yg still xleh nk maafkan aku ke, terpulang la..hak masing2 kan.?? :) 

dan aku x kisah ape pun expression org pada aku..sebab aku tau org yang kenal aku sebenar2nya je yg tau hati budi aku cmne..:) sebabnya aku da banyak kali dengar cerita yang kurang baik pasal aku..dan benda yg berkaitan diri aku sahaja, **maksudnya tidak melibatkan sesiapa** pun boley jadi bahan jenaka org lain untuk dikutuk.. yang ckp depan2 aku pun ade..huhu..so xleh nk watpe la..mulut org kan.?? so for now, its better for me to silent, bukan bermaksud sombong..tp sebagai terapi diri aku ni..:) so rasanya smpai sini je la post utk kali ni..hopefully semua org happy dan berjaya dgn ape yg korg hajati..dan especially to her, good luck for ur life..i'll always pray for u..:) salam~


(^___^)

Thursday, April 28, 2011

Bukan marah tapi peringatan

Assalamualaikum..
Hari ini da masuk hari ke empat aku sakit..tp masih xde nampak perkembangan untuk pulih.. sangat sakit sekarang..apa pun terpaksa la aku tanggung penyakit ni..tp agak sedih la sebab penyakit ni kena pd aku masa aku nk final..:( 

actually post aku ni nk cerita kan pasal sorang perempuan ni..dan perempuan ni adalah kawan aku, dan gf kepada kawan aku..aku pun x paham la ape masalah die ngn aku..aku xde buat salah kot dgn die..pada pandangan aku la..die ni sorg perempuan yang perfect kot..nape aku ckp dia perfect.?? haaaa..sebabnya ialah, dia ni berhak ni judge org, dok mengata org dan sebagainya la..dan aku adalah salah seorang yang dijudgenya..even dia x berapa kenal perangai aku..cuma kat sini aku nk bgtau sikit la..aku tau la ko tu baik, perfect, dan sume yg baik bg kat ko la..kalau org x campur hidup ko, ko tu tolong la jgn nk cmpur hidup org..aku da cukup hormat ko ok..dan aku x mintk pun perempuan ni nk hormat aku ke x..x kisah la kalau perempuan perfect ni nk pikir negatif kat aku ke x..aku tau ko org paling gembira aku berpisah dengan die..maybe pada pandangan ko aku ni pemikiran kolot, tp sume aku buat bersebab..so x perlu la nk jugde aku mcm2..x pyh la nk jd batu api neraka ok..dan 1 lg, aku hormat ko pun sebab bf ko tu kawan baik aku..harap maklum..

** kepada yang berkenaan, aku post ni just nk mengingatkan..salam~

Saturday, April 9, 2011

Justin Bieber Wannabe ??????

Assalamualaikum..
Post kali ini aku xnak banyak sangat ckp la..just nk kongsikan dan tunjukkan pada korang 2 wajah yang agak sama, tp berbeza jantina..huhu..orangnya ialah Dani Shay..orang ini ialah seorang perempuan..dan dia ni agak serupa @ seiras dengan Justin Bieber..huhu..mula2 aku tgk memg aku espect diz person should be JB..tp bila dgr die nyanyi, x serupa JB beb..!! hahaha..:)) tgk rambut dan muka dia ni memang sangat serupa la dengan JB..ni pada pandangan aku la..pandangan setiap orang berbeza..so pandai2 la korang menilainya yer..:) kat bawah ni ade video Dani Shay ni..ok cekidok!!!! ^^


(^___^)

Saje2..:)

Assalamualaikum..
Saya pemegang mohor raja2, ingin mengumumkan, Selamat Hari Sabtu aku utk semua..:p sory sewel seketika..huhu.. actually hari ini xde ape2 pun yang istimewa, sekadar nk mengeratkan silaturrahim je..acecece..!! huhu..:) so hari ini sama la mcm sabtu2 yang lepas.. dok rumah, hmm..tgk tv, makan, on9, main game, tido, tgk tv balik, hmm.?? tido balik dan berulang la aktiviti yang disebut sebentar tadi..huh..=.=' borrrrrrrinnnnnng!!!! 

Post kali xde yang penting pun, just nk ceritakan 1 kisah..bukan kisah kancil dan buaya ok!! tp kisah aku..huhu..:) nk dijadikan cerita, semalam aku pergi klinik untuk periksa badan ni.. then masuk klinik je, daftar la kat kaunter..malam tu, boleh tahan ramai la pesakit yang datang..so giliran aku agak lambat lagi la..kemudian aku tunggu, dan tunggu dan tunggu lagi..sampaikan mengantuk jadinya..tgk dok layan tunggu giliran aku, secara tiba2, aku terlihat la 1 poster yang ditampalkan di pintu bilik doktor..secara x langsung, gambar yang dipaparkan tu buatkan aku jadi segar, x mengantuk dibuatnya..hehehehe..^_^ pada firasat korang la, gambar aku yang aku tgk tu sampaikan hilang mengantuk.?? mesti korang rasa gambar tu gambar yang meningkatkan nafsu syahwat aku kan.?? haha..sebenarnya, gambar yang aku tgk tu gambar budak kecik tgh naik basikal la..huhu..:p 

Aku suka tgk gambar tu sebab gambar tu agak unik sket..nak tau ape yang unik nya.?? ade aku tunjukkan kat bawah ni..:) pada pandangan aku la pic ni unik, tp kalau korang rasa x unik, tu hak korang la ok!!! tp pic kat bawah ni di edit oleh aku tau..lain sikit kalau ni dibandingkan dengan pic yang aku tgk tu..tp cmni la contoh nya..huhu..so setakat ni je la untuk kali ni..happy read!! :) salam~


(^___^)

Thursday, April 7, 2011

Dan Keputusannya.............!!

Assalamualaikum..
Huhu..hari yang ceria, tenang dan cerah..sebenarnya sekarang aku berada dalam Lab di kampus aku ni..ade kelas pada waktu2 yang paling sesuai untuk aku melayan mimpi..hehe.. orang tgh sibuk dgr lecture di depan, aku dok update blog ni..bukan ape..hari ni kelas agak membosankan beb!! terseksa jiwa raga aku dalam lab ni..so drpd aku dok termangu pandang lecturer x paham sepatah haram pun, baik aku buat benda2 yang boley mendatangkan faedah pada diri aku ni..huhu..

Berbalik pada topik rancangan kita hari ini,**wah!! rancangan!! :p** sebenarnya tajuk kat atas tu berkisar tentang keputusan perlawanan Liga Juara2 antara kelab kegemaran aku iaitu Manchester United dan Chelsea.. memang berbaloi aku bersengkang mata semata2 tunggu game ni..huhu..untuk pengetahuan korang, ataupun korang memang da tahu, Manchester United menang di tempat lawan dengan keputusan 1-0..hasil jaringan daripada penyerang kebangsaan England, Wayne Rooney..so lepas ni MU akan menanti kunjungan Chelsea untuk perlawanan timbal balik untuk mengesahkan keputusan ke separuh akhir..huhuhu..so rasanya itu saja la untuk hari ni..bye~

(^___^)

Lawak Usop Wilcha & Johan di ABPBH 2010 :)

Assalamualaikum..
Anugerah Bintang Popular Berita Harian 2010 (ABPBH 2010) baru je berlalu..memang x disangka, anugerah pada kali ni agak meriah berbanding tahun2 lepas..huhu..tp aku x sempat tgk sebab ade kerja lain yang harus diselesaikan..:) tahniah kepada Shaheizy Sam yang menang anugerah bintang paling popular tu..memang terbaik la ko bro..tp post ini sebenarnya aku nk kongsi sedikit pasal dua watak popular dalam filem Hantu Kak Limah Balik Rumah yang ditugaskan untuk umumkan pemenang anugerah Sam tu..sape lagi kan kalau bukan Johan dan Usop Wilcha..huhu..serius diorg berdua ni memang lawak malam tu..aku tgk video diorg ni bape byk kali pun still tergelak gak..huhu..so kat bawah ni aku ade sediakan video babak diorg ni umumkan anugerah tu..so cekidok!!! :p


(^___^)

Manchester United VS Chelsea

Assalamualaikum..
Jam dah menunjukkan pukul 1.05 pagi..mata ni xleh nk lelap lg..sebab menunggu Champion League game favourite club aku..ape lagi kalau bukan Manchester United..:) so mari la beramai2 menonton perlawanan di antara Manchester United dan Chelsea. ok!!! 


(^___^)

Monday, April 4, 2011

Amin..Alhamdulillah..:)

Aku bersyukur dengan takdir Mu ya Allah..semoga ini dapat menjadi yang terbaik buat hambaMu ini..amin..alhamdulillah..



(^___^)

Saturday, April 2, 2011

Grenade. i love this song. :)

BRUNO MARS > GRENADE


Easy come, easy go
That's just how you live, oh
Take, take, take it all
But you never give
Should've known you was trouble
From the first kiss
Had your eyes wide open
Why were they open?

Gave you all I had
And you tossed it in the trash
You tossed it in the trash, you did
To give me all your love
Is all I ever asked
Cause what you don't understand
Is

I'd catch a grenade for you (yeah, yeah, yeah)
Throw my hand on a blade for you (yeah, yeah, yeah)
I'd jump in front of a train for you (yeah, yeah, yeah)
You know I'd do anything for you (yeah, yeah, yeah)
I would go through all this pain
Take a bullet straight through my brain
Yes, I would die for you, baby
But you won't do the same

No, no, no, no

Black, black, black and blue
Beat me 'til I'm numb
Tell the devil I said "Hey" when you get back to where you're from
Mad woman, bad woman
That's just what you are
Yeah, you smile in my face then rip the brakes out my car

Gave you all I had
And you tossed it in the trash
You tossed it in the trash, yes you did
To give me all your love
Is all I ever asked
Cause what you don't understand
Is

I'd catch a grenade for you (yeah, yeah, yeah)
Throw my hand on the blade for you (yeah, yeah, yeah)

I'd jump in front of a train for you (yeah, yeah, yeah)
You know I'd do anything for you (yeah, yeah, yeah)
I would go through all this pain
Take a bullet straight through my brain
Yes, I would die for you, baby
But you won't do the same

If my body was on fire
You would watch me burn down in flames
You said you loved me, you're a liar
Cause you never ever ever did, baby

But, darling, I'd still catch a grenade for you
Throw my hand on the blade for you
I'd jump in front of a train for you
You know I'd do anything for you

I would go through all this pain
Take a bullet straight through my brain
Yes I would die for you baby
But you won't do the same

No, you won't do the same
You wouldn't do the same
Ooh, you'd never do the same
Oh, no no no 


(^___^)

Friday, April 1, 2011

Mesej Pesanan Ringkas.

Assalamualaikum..
Huhuhuhu..hari ini aku dapat 1 mesej dari seseorang. memangaku betul2 xsangka akan dapat mesej dari dia. mcm2 la berlaku hari ini..anyway thanks for that message and i wish u happy forever..:) ape yang boleh aku decribe kan pasal die.?? hmm..xpe la..biarlah rahsia ni aku sorang je yang simpan.^^ Saya doakan kamu berjaya dan dapat jodoh yang baik2..terima kasih sebab x buang saya sbg kawan..ok la..ini saje untuk kali ini..assalamualaikum..



(^___^)

April Fool?? Baca ni!!!

Assalamualaikum..
Selamat pagi semua.!! ^^ Hari ni hari Jumaat, bertarikh 1 haribulan APRIL 2011..hmm..bila aku sebut je pasal tarikh ni, aku rasa majoriti dari korang semua mesti da familiar dengan tarikh ni kan.?? Ape lagi kalau bukan hari APRIL FOOL..bila bangun pagi, tgk2 je tarikh hari ni rupanya da masuk bulan April..huhu..secara x langsung, membuak2 idea keluar dari kepala aku ni..:p actually aku agak berminat dengan hari ini..korang jangan salah sangka pulak..maksud aku bukan berminat nk sambut hari APRIL FOOL ni, tapi berminat nk berkongsi ilmu kepada semua umat islam tentang sedikit informasi pasal sejarah hari bertarikh 1 April ni..huhu..:)


Bagi yang agak general lagi pasal hari 'ini', ataupun korang yang jenis xnak amik tau,xnak amik port pasal sejarah tarikh ni, mesti dalam kepala otak korang tu anggap hari ni sebagai hari prank kawan2 kan.?? huhu..tu pada anggapan aku la..sebab aku tau ramai di kalangan umat islam zaman sekarang ni masih lagi sambut atas alasan untuk suka2,jenaka atau menipu yang akan diakhiri dengna gelak tawa..huhu..:p ok! sekarang aku nk cerita sikit info pasal tarikh ni..~


Mengikut info yang aku baca, dari internet dan buku, April Fool ni asalnya disambut oleh kaum Kristian di Sepanyol kerana telah membunuh ramai penganut islam setelah kaum kristian menipu mereka..Dengan kata lain, tarikh ni dijadikan peringatan sebagai hari kemenangan mereka menjatuhkan umat islam..Sumber asalnya dikatakan tidak benar dan info ini dikatakan tidak sah. Akibatnya ramai yang terkena dan sampaikan info ni kepada orang2 islam yang lain dan menjadikan orang islam tertipu. 


Yang menyedihkan, orang-orang Islan yang jahil mengenai peristiwa ini turut meraikan April Fool’s Day tanpa menyedari mereka sebenarnya merayakan ulang tahun pembunuhan beramai-ramai saudara seIslam mereka sendiri. so kepada semua umat islan, aku mohon jangan la korang sambut hari April Fool ni..ok!!!  hmm..so setakat ni je la post aku..Bye~




(^___^)

Aku tertipu, aku ok..:)

Assalamualaikum..
Akhirnya terbuka juga hati aku nk update blog ni. memang hati ni malas sgt da nk update blog. hati lg rasa byk lg benda lain yang lebih penting dari wat ni..tp kan, even benda ni x penting sgt la kan, bile aku mula je menaip utk blog ni, hati aku da jadi tenang balik..huhu..:) ini serius beb..bukan mainan ayat semata2.. 

OK!!! berkaitan dengan tajuk di atas..ikut suka la pada yg membaca jika nk ckp, "ek eleh!! poyonye mamat ni dowh!!" ataupun "boring!!!" ataupun sebarang bentuk ayat yg berunsur nk menyindir ke, terpulang la yer..:) sume org ade "freedom of speech" masing2 kan.?? hmmm..Skrg ni, yer! memang aku sedang tertekan, kecewa, pening, hampa dan segala bagai lagi la.. sumenya gara2 tindakan aku sendiri..terlalu terburu2 nk buat sesuatu keputusan..akhirnya, aku sendiri yang sakit.. Ditambah lagi dengan sakit fizikal aku ni..wah!! betul2 dugaan ni..hmm..Aku pun x pasti kenapa aku kena sampai cmni sekali..dari 1 masalah ke 1 masalah yang lain.. Tapi alhamdulillah sebab aku masih lg diberi kekuatan nak hadap semua masalah ni..Amin..^,^ Kepada yang berkenaan, kamu x salah apa2..so teruskan life kamu ikut cara kamu sendiri.. dan saya akan cuba untuk sesuaikan diri dengan cara yang mungkin agak berbeza sikit lepas ni..huhu..:) ok la..rasanya setakat ni je la post untuk kali ni..aku akan cuba datangkan balik minat aku ni utk my ugly blog..:p Sekian, bye..!!!!

(^___^)

Wednesday, March 16, 2011

hai awk!

Assalamualaikum..
Wah!! sangat lama aku x update blog aku ni kan..da bercapuk da aku tgk..kesian2..=.=' hmm..aku bukannya xnk update, tp xde masa dan xde idea nk update blog ni..perangai aku ni lain mcm sket..bila mood aku baik je, mcm2 idea dtg..tp bila mood aku x baik, haaaa! cmni la jadinya..sebulan sekali baru la aku jenguk blog aku ni..huhu..:p

Hmm..actually skrg ni tgh perah otak aku ni untuk exam hari jumaat ni..itu nk kena paham, ini nk kena hafal..boleh cramp otak aku ni..huhu..tp nk wat cmne kan, tanggungjawab..so buat la sebaik mungkin..ok la..aku akan cuba update blog ni sekerap yang mungkin..harap2 la mood baik sentiasa ade ngn aku ni..dan mood x baik, tolong la berambus..ape sume x jadi kalau ko ade..:( 

ok u guys..sape yg singgah blog aku ni, terima kasih daun keladi, lain kali datang la lagi..
budak2 bermain landak, korang singgah blog aku insyaallah aku singgah blog korang pulak..
huhu..**contoh seorang rocker bile berpantun**

(^__^)

Tuesday, March 1, 2011

Hilang 1 beban.

Assalamualaikum..
Alhamdulillah..agak lama jugak la aku x update blog ni kan.? rindu plak rasanya. ceh.=.=' baru hari ni aku dapat mengadap lappy aku ni dengan tenang..bukan ape, sebelum ni kalau mengadap lappy je, mesti sebab kerja yang harus diselesaikan..ditambah pulak dengan exam, so memang x la aku nk tenang kan.? huhu. so sebab itu la aku xde masa nk update blog ni. ni pun baru je balik dari midterm exam..alhamdulillah lg sekali sebab aku berjaya menjawab dengan jayanya..:p bunyi dah mcm pantun la pulak..

Sejak dari 2 hari lepas, aku dok study je.. sampaikan otak da nak meletup, sampaikan mata aku pun da juling tgk skrin lappy ni, sampaikan aku da x boleh nk bezakan antara malam dan siang..haha..bala..bala..da parah da ni..ni baru lepas 2 midterm exam..cuba korang bayangkan ape jadi kalau lepas 5 exam.? haaa..ang pikiaq la sendiri..ok..lepas ni ade lagi beberapa exam yang akan menyusul..so malam ni aku nk refresh otak aku ni serefresh2nya..^_^' **ayat agak lain mcm** so sampai sini je la post utk kali ni..nnti ade masa aku update lg la..huhu..kalau ade masa la..ok! salam~


Pelajar terbaik PMR 2005

Motif jam dalam gambar?????

(^___^)

Wednesday, February 23, 2011

Peragut Malang + Maut

Assalamualaikum..
Hari ini beli je surat khabar, aku tgk la tajuk akhbar di muka surat depan.."Peragut maut rempuh mangsa"..ok..cerita tentang peragut yang sampai bila entah nak habis..=.=' xde la keje lain yang lebih bagus selain dari meragut..tp bila aku baca je tajuk ni, terfikir gak yang tajuk ni agak pelik sikit.. ye la kan, selalu kita dengar, mangsa ragut mati diheret, mangsa ragut maut..so sume mesti mangsa ragut gak yg kena..tp kali ni aku dgr, peragut maut..haaaa! hambik ko peragut..tu la..dulu kecik2 mak bapak anta skola, ko xnk..kan da jadi cmni..hmm..mls nk cerita panjang2..nk tau cerita selanjutnya, di bawah..:)



"AMPANG: Seorang peragut yang kelam-kabut melarikan diri sejurus meragut beg tangan seorang wanita, terbunuh manakala rakannya parah selepas motosikal dinaiki merempuh kereta mangsa yang ketika itu nekad mengejar penjenayah terbabit di Taman Mega Jaya, Bukit Teratai di sini, semalam. Tindakan berani arkitek wanita berusia 28 tahun yang juga anak bekas pegawai polis itu membuatkan dua lelaki terbabit panik sehingga mereka masuk ke laluan jalan mati di taman berkenaan sebelum berpatah balik dan merempuh kereta mangsa yang mengejar mereka.

Akibatnya, kedua-dua lelaki terbabit terpelanting ke longkang menyebabkan seorang daripada mereka maut di tempat kejadian selepas kerandut zakarnya pecah, manakala rakannya dimasukkan ke Unit Rawatan Rapi (ICU) Hospital Ampang. Kejadian berlaku kira-kira jam 9 pagi ketika mangsa sedang bersiap ke tempat kerja dan sejurus keluar dari kereta untuk menutup pintu pagar, dua lelaki terbabit meragut beg tangannya yang diletak di tempat duduk hadapan.Mangsa cuba melawan, tetapi dia ditendang sehingga terjatuh.

Sebaik melihat mangsa terjatuh, kedua-dua lelaki terbabit melarikan diri, namun mangsa yang berang mengejar suspek.Mangsa yang sudah biasa dengan laluan di kawasan itu memberhentikan keretanya di persimpangan jalan kira-kira 200 meter dari rumahnya selepas melihat lelaki terbabit melalui jalan mati. Ketika itulah, lelaki yang panik berpatah balik dan memecut laju motosikal berikutan laluan terbabit agak berbukit sebelum mereka merempuh kereta mangsa. 

Ketua Polis Daerah Ampang Jaya, Asisten Komisioner Amiruddin Jamaluddin berkata, rempuhan kuat itu menyebabkan suspek terpelanting dan tercampak ke longkang.

“Kedua-dua suspek berkenaan warga Indonesia dan lelaki yang mati itu berusia 35 tahun manakala rakannya yang parah berusia 24 tahun.

“Siasatan polis mendapati, suspek menggunakan motosikal curi dan kes disiasat mengikut Seksyen 395 Kanun Keseksaan kerana samun dan Seksyen 41 (1) A Akta Pengangkutan Jalan 1987,” katanya. 

Sementara itu, bapa mangsa, Mahyudin Zakaria, 59, berkata, dia hanya menyedari anaknya diragut apabila terdengar jeritan di luar rumah.

Katanya, dia yang bimbang sesuatu berlaku ke atas anaknya bergegas ke luar rumah dan melihat anaknya tergesa-gesa menaiki kereta lalu mengejar lelaki terbabit.

“Saya mengekori anak dengan menaiki kereta kerana bimbang keselamatannya.

“Bagaimanapun, ketika tiba di tempat kejadian, saya melihat suspek sudah berada di dalam longkang dan mengalami kecederaan parah akibat merempuh kereta anak yang berhenti di simpang jalan,” katanya. "

**ish2..ngeri sungguh cara dia mati..aku xleh bayangkan mcm mana bila buah kerand** tu pecah..ayoooo!!! :(

hmm..da xde selera nk taip la..ok bye. ~

Monday, February 21, 2011

World Invasion - Battle Los Angeles 2011

Assalamualaikum.
huhu..entry kali ini jugak pasal movie. tajuk nya seperti yang tertera di atas..dan aku baru je tgk trailer for this movie..and this movie is also interesting..movie ni akan ditayangkan pada 17 Mac kalau x silap aku..nk tgk trailernya, ade di bawah yer..:)



Synopsis :
"For years, there have been documented cases of UFO sightings around the world - Buenos Aires, Seoul, France, Germany, China. But in 2011, what were once just sightings will become a terrifying reality when Earth is attacked by unknown forces. As people everywhere watch the world's great cities fall, Los Angeles becomes the last stand for mankind in a battle no one expected."

 

(^___^)

Utem blog