Sunday, January 30, 2011

Yeah! Adif menang kereta!

Assalamualaikum..:) Cuaca hari ni agak sejuk la kan.?? dah 2 hari hujan di Bear Hill ni..masa2 mcm ni la aku lg prefer cuaca panas berbanding sejuk..sume keje yang patut diselesaikan terbantut seketika sebab hujan..segalanya jadi kecut mecut..ooohooiii..bile la hujan nk berhenti ni..huuu..=.='

Ok2!! lupakan pasal cite hujan tu..huhu..xnk melalut sgt la kan..aku nk cite pasal anak buah aku yang sorang ni..nama diberi ialah Adif Luqman Bin Khairul Azam..Kanak2 kecil ni sgt la comel dan manja orangnya..of la comel, korang tgk pakcik die ni(x payah nk pakcik2 sgt la..call me abang suda..:p) pun korang da bley tilik sume bakal anak buah aku ni bakal comel..**kerek mode** hmm..budak kecik ni belum lg smpai setahun..tapi perangai mcm da setahun lebih.. da mula bertatih, mcm2 lg la..so semalam si ayah kepada budak ni belikan la kereta yang da lama dijanjikan untuk dia..kerana anak si ayah ni sanggup berhujan petir ke semata2 nk belikan hadiah untuk anaknya ini..**aku x tau la nape sejak akhir2 ni ayat aku skema semacam(-__-)'**
dan berhabis beratus2 untuk belikan hadiah ni..huhu..:p mula2 aku musykil la nape la mahal sgt hadiah ni sampaikan beratus2 harga dia..rupanya hadiah yang si ayah ni beli adalah kereta..kereta mainan je kot..haha..kalau aku la jd si ayah ni memang aku da ~!@#$%^&* tokei kedai mainan tu..hampeh cekik darah btol.! ade ke patut mainan cikai ratus2.?? so aku tunggu la mainan tu sampai..huhu..mula2 aku ingat mainan kecik..skali yang sampai, haaaa!!! gedabak oi!! then si ayah ni x sabar nk tgk Adif ni naik keta tu..dia bukak la kotak tu..so baru la aku paham nape la mahal sgt mainan 'cikai' ni..hehe..keta mainan ni agak unik la..unik pada aku la sebab dulu kecik2 aku x dpt pun mainan mcm ni..hehe..:p keta ni disediakan remote utk dicontrol oleh orang lain selain boleh dipandu sendiri oleh sape yang naik..huhu..si adif ni memang x la nk pandu sendiri..dan kelebihan lain, keta ni ade mp3 player beb!!!hehe..sound system dia bley tahan kuat..yang paling aku x bley blah, ade plak seat belt kat keta ni..haha.:)) kalau gerak pun mcm siput ba**, eksiden celah mana plak kan.?? haha..

then paling aku x tahan dgn reaksi Adif ni bila dapat kereta ni..ade ke patut die tercanguk je minum susu botol smbil tgk keta tu...mcm xde ape pun derr..(-__-)' oi budak!! patutnya ko bangun la lompat2 kegirangan,baling keta tu ke..bg la sket perasaan terharu pd si ayah ni..ish2..huhu..so sejak malam td smpai la sekarang, si abang nya la yang lebih menggodeh keta ni berbanding adik dia..huhu..dan hari ni, baru la nampak reaksi2 positif yang ditonjolkan dari adif..:) Ok setakat ni je la post kali ni..aku ade la snap gambar2 budak kecik ni dan kereta barunya..sekian..salam~

Ni la keretanya :)

HD 6878

ni kancil convert Bugati ni..

huhu...:)

Yeah!!!! 


6 comments:

Nurul Ain said...

pas ni blh bwk ode g bli metro yer..haha

Muhamad Syafiq said...

hahaha..bontot ode je da tutup keta tu..:p

ifwat said...

haha, bugatti veyron !

Muhamad Syafiq said...

hahaha..:p

♥ eyka elisha ♥ said...

waaa...leh tumpg g ronda2 nie =P

Muhamad Syafiq said...

huhu..boley je..

Utem blog