Wednesday, February 9, 2011

Cahaya aneh.

Assalamualaikum..
Selamat hari Rabu aku ucapkan untuk semua yang membaca blog ini..:) mood aku arini agak sedikit tertekan..tertekan dengan ape.? pasal ape.? huhu..biar aku sorg je yang tahu..so topik perbualan untuk kali ini ialah pasal cahaya aneh..aku just nak share je ngn semua dan cerita ni benar sebab bukan keluar dari mulut orang, tp cerita yang aku sendiri saksikan..huhu..:p ok! meh sini cek nk habaq sat.

Mungkin ade sesetengah orang yang dah tau pasal berita yang keluar kat harian metro pasal cahaya aneh yang muncul di Sabak Bernam..kan.?? Cahaya aneh ni dirakam oleh seorang kakitangan awam di sebuah kem askar. ok. kenapa aku tetiba nk ceritakan pasal cahaya ni.? sebab dari ape yang aku baca macam ade sedikit persamaan dengan cahaya aneh yang sendiri tengok di Serkam, Melaka. Dan ade gak yang x sama. ok2..persamaan cahay aneh yang dilihat di Sabak Bernam dengan aku punya ni, benda ni saksi tu nampak pada hari Jumaat, hari yang sama aku ternampak cahaya ni..then warna cahaya tu agak sama gambar yang aku dpt..tapi perbezaannya pulak, cahaya aneh kat SB ni xbergerak manakala cahaya nampak ni bergerak. dan aku nampak 6 cahaya berbeza dengan kat SB yang nampak 3 je..huhu..:p

Aku xtau la ape cahaya yang aku lihat masa tu..firstly aku ingtkan cahaya bintang..tp bila aku tgk btul3, cahaya ni bergerak..dan warna bintang masa tu x sama dengan warna cahaya ni..so tanggapan aku untuk bintang da direject awal2..then kalau nk katakan yang cahaya ni kapal terbang pun bukan gak..sebab ade dalam 6 cahaya masa tu..pergerakan cahaya ni agak rawak sedikit la..dan kadang cahaya ni bergerak rapat sangat..xkan la kapal terbang bergerak rapat kot..kang x pasal2 eksiden..so kapal terbang, REJECT!! n tanggapan aku yang terakhir, UFO..huhu..:p 

Then bila aku try utk amik gambar cahaya ni, satu demi satu cahaya hilang..sampai sumenya hilang cmtu je..ni bukan rekaan beb! ni kisah benar..sebab bukan aku sorang je yang tgk..mak dan adik lelaki aku pun ade sama masa tu..aku dapat snap 1 gambar je yang agak clear la gambarnya..biasa la..hp cikai je..memang xleh la nk nampak clear..huhu.. so aku rasa sampai sini je la k..kat bawah ni ade gambar yang aku amik..huhu..ok! salam~

Nampak ke.? huhu..ni la pic aku amik.

yang ni pula pic dr berita tu..


(^__^)

No comments:

Utem blog