Thursday, April 28, 2011

Bukan marah tapi peringatan

Assalamualaikum..
Hari ini da masuk hari ke empat aku sakit..tp masih xde nampak perkembangan untuk pulih.. sangat sakit sekarang..apa pun terpaksa la aku tanggung penyakit ni..tp agak sedih la sebab penyakit ni kena pd aku masa aku nk final..:( 

actually post aku ni nk cerita kan pasal sorang perempuan ni..dan perempuan ni adalah kawan aku, dan gf kepada kawan aku..aku pun x paham la ape masalah die ngn aku..aku xde buat salah kot dgn die..pada pandangan aku la..die ni sorg perempuan yang perfect kot..nape aku ckp dia perfect.?? haaaa..sebabnya ialah, dia ni berhak ni judge org, dok mengata org dan sebagainya la..dan aku adalah salah seorang yang dijudgenya..even dia x berapa kenal perangai aku..cuma kat sini aku nk bgtau sikit la..aku tau la ko tu baik, perfect, dan sume yg baik bg kat ko la..kalau org x campur hidup ko, ko tu tolong la jgn nk cmpur hidup org..aku da cukup hormat ko ok..dan aku x mintk pun perempuan ni nk hormat aku ke x..x kisah la kalau perempuan perfect ni nk pikir negatif kat aku ke x..aku tau ko org paling gembira aku berpisah dengan die..maybe pada pandangan ko aku ni pemikiran kolot, tp sume aku buat bersebab..so x perlu la nk jugde aku mcm2..x pyh la nk jd batu api neraka ok..dan 1 lg, aku hormat ko pun sebab bf ko tu kawan baik aku..harap maklum..

** kepada yang berkenaan, aku post ni just nk mengingatkan..salam~

Saturday, April 9, 2011

Justin Bieber Wannabe ??????

Assalamualaikum..
Post kali ini aku xnak banyak sangat ckp la..just nk kongsikan dan tunjukkan pada korang 2 wajah yang agak sama, tp berbeza jantina..huhu..orangnya ialah Dani Shay..orang ini ialah seorang perempuan..dan dia ni agak serupa @ seiras dengan Justin Bieber..huhu..mula2 aku tgk memg aku espect diz person should be JB..tp bila dgr die nyanyi, x serupa JB beb..!! hahaha..:)) tgk rambut dan muka dia ni memang sangat serupa la dengan JB..ni pada pandangan aku la..pandangan setiap orang berbeza..so pandai2 la korang menilainya yer..:) kat bawah ni ade video Dani Shay ni..ok cekidok!!!! ^^


(^___^)

Saje2..:)

Assalamualaikum..
Saya pemegang mohor raja2, ingin mengumumkan, Selamat Hari Sabtu aku utk semua..:p sory sewel seketika..huhu.. actually hari ini xde ape2 pun yang istimewa, sekadar nk mengeratkan silaturrahim je..acecece..!! huhu..:) so hari ini sama la mcm sabtu2 yang lepas.. dok rumah, hmm..tgk tv, makan, on9, main game, tido, tgk tv balik, hmm.?? tido balik dan berulang la aktiviti yang disebut sebentar tadi..huh..=.=' borrrrrrrinnnnnng!!!! 

Post kali xde yang penting pun, just nk ceritakan 1 kisah..bukan kisah kancil dan buaya ok!! tp kisah aku..huhu..:) nk dijadikan cerita, semalam aku pergi klinik untuk periksa badan ni.. then masuk klinik je, daftar la kat kaunter..malam tu, boleh tahan ramai la pesakit yang datang..so giliran aku agak lambat lagi la..kemudian aku tunggu, dan tunggu dan tunggu lagi..sampaikan mengantuk jadinya..tgk dok layan tunggu giliran aku, secara tiba2, aku terlihat la 1 poster yang ditampalkan di pintu bilik doktor..secara x langsung, gambar yang dipaparkan tu buatkan aku jadi segar, x mengantuk dibuatnya..hehehehe..^_^ pada firasat korang la, gambar aku yang aku tgk tu sampaikan hilang mengantuk.?? mesti korang rasa gambar tu gambar yang meningkatkan nafsu syahwat aku kan.?? haha..sebenarnya, gambar yang aku tgk tu gambar budak kecik tgh naik basikal la..huhu..:p 

Aku suka tgk gambar tu sebab gambar tu agak unik sket..nak tau ape yang unik nya.?? ade aku tunjukkan kat bawah ni..:) pada pandangan aku la pic ni unik, tp kalau korang rasa x unik, tu hak korang la ok!!! tp pic kat bawah ni di edit oleh aku tau..lain sikit kalau ni dibandingkan dengan pic yang aku tgk tu..tp cmni la contoh nya..huhu..so setakat ni je la untuk kali ni..happy read!! :) salam~


(^___^)

Thursday, April 7, 2011

Dan Keputusannya.............!!

Assalamualaikum..
Huhu..hari yang ceria, tenang dan cerah..sebenarnya sekarang aku berada dalam Lab di kampus aku ni..ade kelas pada waktu2 yang paling sesuai untuk aku melayan mimpi..hehe.. orang tgh sibuk dgr lecture di depan, aku dok update blog ni..bukan ape..hari ni kelas agak membosankan beb!! terseksa jiwa raga aku dalam lab ni..so drpd aku dok termangu pandang lecturer x paham sepatah haram pun, baik aku buat benda2 yang boley mendatangkan faedah pada diri aku ni..huhu..

Berbalik pada topik rancangan kita hari ini,**wah!! rancangan!! :p** sebenarnya tajuk kat atas tu berkisar tentang keputusan perlawanan Liga Juara2 antara kelab kegemaran aku iaitu Manchester United dan Chelsea.. memang berbaloi aku bersengkang mata semata2 tunggu game ni..huhu..untuk pengetahuan korang, ataupun korang memang da tahu, Manchester United menang di tempat lawan dengan keputusan 1-0..hasil jaringan daripada penyerang kebangsaan England, Wayne Rooney..so lepas ni MU akan menanti kunjungan Chelsea untuk perlawanan timbal balik untuk mengesahkan keputusan ke separuh akhir..huhuhu..so rasanya itu saja la untuk hari ni..bye~

(^___^)

Lawak Usop Wilcha & Johan di ABPBH 2010 :)

Assalamualaikum..
Anugerah Bintang Popular Berita Harian 2010 (ABPBH 2010) baru je berlalu..memang x disangka, anugerah pada kali ni agak meriah berbanding tahun2 lepas..huhu..tp aku x sempat tgk sebab ade kerja lain yang harus diselesaikan..:) tahniah kepada Shaheizy Sam yang menang anugerah bintang paling popular tu..memang terbaik la ko bro..tp post ini sebenarnya aku nk kongsi sedikit pasal dua watak popular dalam filem Hantu Kak Limah Balik Rumah yang ditugaskan untuk umumkan pemenang anugerah Sam tu..sape lagi kan kalau bukan Johan dan Usop Wilcha..huhu..serius diorg berdua ni memang lawak malam tu..aku tgk video diorg ni bape byk kali pun still tergelak gak..huhu..so kat bawah ni aku ade sediakan video babak diorg ni umumkan anugerah tu..so cekidok!!! :p


(^___^)

Manchester United VS Chelsea

Assalamualaikum..
Jam dah menunjukkan pukul 1.05 pagi..mata ni xleh nk lelap lg..sebab menunggu Champion League game favourite club aku..ape lagi kalau bukan Manchester United..:) so mari la beramai2 menonton perlawanan di antara Manchester United dan Chelsea. ok!!! 


(^___^)

Monday, April 4, 2011

Amin..Alhamdulillah..:)

Aku bersyukur dengan takdir Mu ya Allah..semoga ini dapat menjadi yang terbaik buat hambaMu ini..amin..alhamdulillah..



(^___^)

Saturday, April 2, 2011

Grenade. i love this song. :)

BRUNO MARS > GRENADE


Easy come, easy go
That's just how you live, oh
Take, take, take it all
But you never give
Should've known you was trouble
From the first kiss
Had your eyes wide open
Why were they open?

Gave you all I had
And you tossed it in the trash
You tossed it in the trash, you did
To give me all your love
Is all I ever asked
Cause what you don't understand
Is

I'd catch a grenade for you (yeah, yeah, yeah)
Throw my hand on a blade for you (yeah, yeah, yeah)
I'd jump in front of a train for you (yeah, yeah, yeah)
You know I'd do anything for you (yeah, yeah, yeah)
I would go through all this pain
Take a bullet straight through my brain
Yes, I would die for you, baby
But you won't do the same

No, no, no, no

Black, black, black and blue
Beat me 'til I'm numb
Tell the devil I said "Hey" when you get back to where you're from
Mad woman, bad woman
That's just what you are
Yeah, you smile in my face then rip the brakes out my car

Gave you all I had
And you tossed it in the trash
You tossed it in the trash, yes you did
To give me all your love
Is all I ever asked
Cause what you don't understand
Is

I'd catch a grenade for you (yeah, yeah, yeah)
Throw my hand on the blade for you (yeah, yeah, yeah)

I'd jump in front of a train for you (yeah, yeah, yeah)
You know I'd do anything for you (yeah, yeah, yeah)
I would go through all this pain
Take a bullet straight through my brain
Yes, I would die for you, baby
But you won't do the same

If my body was on fire
You would watch me burn down in flames
You said you loved me, you're a liar
Cause you never ever ever did, baby

But, darling, I'd still catch a grenade for you
Throw my hand on the blade for you
I'd jump in front of a train for you
You know I'd do anything for you

I would go through all this pain
Take a bullet straight through my brain
Yes I would die for you baby
But you won't do the same

No, you won't do the same
You wouldn't do the same
Ooh, you'd never do the same
Oh, no no no 


(^___^)

Friday, April 1, 2011

Mesej Pesanan Ringkas.

Assalamualaikum..
Huhuhuhu..hari ini aku dapat 1 mesej dari seseorang. memangaku betul2 xsangka akan dapat mesej dari dia. mcm2 la berlaku hari ini..anyway thanks for that message and i wish u happy forever..:) ape yang boleh aku decribe kan pasal die.?? hmm..xpe la..biarlah rahsia ni aku sorang je yang simpan.^^ Saya doakan kamu berjaya dan dapat jodoh yang baik2..terima kasih sebab x buang saya sbg kawan..ok la..ini saje untuk kali ini..assalamualaikum..



(^___^)

April Fool?? Baca ni!!!

Assalamualaikum..
Selamat pagi semua.!! ^^ Hari ni hari Jumaat, bertarikh 1 haribulan APRIL 2011..hmm..bila aku sebut je pasal tarikh ni, aku rasa majoriti dari korang semua mesti da familiar dengan tarikh ni kan.?? Ape lagi kalau bukan hari APRIL FOOL..bila bangun pagi, tgk2 je tarikh hari ni rupanya da masuk bulan April..huhu..secara x langsung, membuak2 idea keluar dari kepala aku ni..:p actually aku agak berminat dengan hari ini..korang jangan salah sangka pulak..maksud aku bukan berminat nk sambut hari APRIL FOOL ni, tapi berminat nk berkongsi ilmu kepada semua umat islam tentang sedikit informasi pasal sejarah hari bertarikh 1 April ni..huhu..:)


Bagi yang agak general lagi pasal hari 'ini', ataupun korang yang jenis xnak amik tau,xnak amik port pasal sejarah tarikh ni, mesti dalam kepala otak korang tu anggap hari ni sebagai hari prank kawan2 kan.?? huhu..tu pada anggapan aku la..sebab aku tau ramai di kalangan umat islam zaman sekarang ni masih lagi sambut atas alasan untuk suka2,jenaka atau menipu yang akan diakhiri dengna gelak tawa..huhu..:p ok! sekarang aku nk cerita sikit info pasal tarikh ni..~


Mengikut info yang aku baca, dari internet dan buku, April Fool ni asalnya disambut oleh kaum Kristian di Sepanyol kerana telah membunuh ramai penganut islam setelah kaum kristian menipu mereka..Dengan kata lain, tarikh ni dijadikan peringatan sebagai hari kemenangan mereka menjatuhkan umat islam..Sumber asalnya dikatakan tidak benar dan info ini dikatakan tidak sah. Akibatnya ramai yang terkena dan sampaikan info ni kepada orang2 islam yang lain dan menjadikan orang islam tertipu. 


Yang menyedihkan, orang-orang Islan yang jahil mengenai peristiwa ini turut meraikan April Fool’s Day tanpa menyedari mereka sebenarnya merayakan ulang tahun pembunuhan beramai-ramai saudara seIslam mereka sendiri. so kepada semua umat islan, aku mohon jangan la korang sambut hari April Fool ni..ok!!!  hmm..so setakat ni je la post aku..Bye~




(^___^)

Aku tertipu, aku ok..:)

Assalamualaikum..
Akhirnya terbuka juga hati aku nk update blog ni. memang hati ni malas sgt da nk update blog. hati lg rasa byk lg benda lain yang lebih penting dari wat ni..tp kan, even benda ni x penting sgt la kan, bile aku mula je menaip utk blog ni, hati aku da jadi tenang balik..huhu..:) ini serius beb..bukan mainan ayat semata2.. 

OK!!! berkaitan dengan tajuk di atas..ikut suka la pada yg membaca jika nk ckp, "ek eleh!! poyonye mamat ni dowh!!" ataupun "boring!!!" ataupun sebarang bentuk ayat yg berunsur nk menyindir ke, terpulang la yer..:) sume org ade "freedom of speech" masing2 kan.?? hmmm..Skrg ni, yer! memang aku sedang tertekan, kecewa, pening, hampa dan segala bagai lagi la.. sumenya gara2 tindakan aku sendiri..terlalu terburu2 nk buat sesuatu keputusan..akhirnya, aku sendiri yang sakit.. Ditambah lagi dengan sakit fizikal aku ni..wah!! betul2 dugaan ni..hmm..Aku pun x pasti kenapa aku kena sampai cmni sekali..dari 1 masalah ke 1 masalah yang lain.. Tapi alhamdulillah sebab aku masih lg diberi kekuatan nak hadap semua masalah ni..Amin..^,^ Kepada yang berkenaan, kamu x salah apa2..so teruskan life kamu ikut cara kamu sendiri.. dan saya akan cuba untuk sesuaikan diri dengan cara yang mungkin agak berbeza sikit lepas ni..huhu..:) ok la..rasanya setakat ni je la post untuk kali ni..aku akan cuba datangkan balik minat aku ni utk my ugly blog..:p Sekian, bye..!!!!

(^___^)

Utem blog