Thursday, January 5, 2012

Aidil Aiman di sekolah - Episod 2

Assalamualaikum ^^

Post kali ini aku nak sambung cerita semalam, cerita pasal anak buah aku ni..tapi hari ini aku dapat bangun awal..hehe..seawal pukul 6.30 pagi..so buat masa ni aku buat keje aku dulu..mandi..solat..then tengok nota ringkas lagi..sebab pukul 9 pagi kang aku ade paper Network Multimedia..so da selesai je keje ni, dan sementara duduk memahamkan nota,aku tgk kakak aku dok heret anak buah aku ni..kesian budak ni..mengantok je dia aku tengok..baru nak berjinak2 dengan dunia persekolahan la katakan..haha..dia tutup mata sampai la masuk bilik air..=.=' 



. . . . . . . . . .



Dan sebelum aku nak pergi kampus, anak buah aku ni da cakap yang dia xnak menangis hari ni..haha..AYAT. -______-' aku pun ye kan je la ape dia cakap..sebelum mak aku nak anta dia, sempat lagi dia cakap, "Adik(Adif Luqman) jangan nangis la..abang nak pergi sekolah la..da besar mana boleh nangis ni..!!" pesan seorang abang kepada adik..=.=' nice huh.!

So habis je exam, aku terus balik rumah..nak tau macam mana ragam dia kat skola tadi..and u know what? dia menangis, meraung, melalak macam semalam..masa ni aku teringat balik ayat2 dia cakap sebelum nak pergi tadika tadi..hahahaha..:p tapi nasib baik la dia cuma menangis 1/2 jam..cuma..-_____-' dan yang menariknya, dalam tangkap leleh dia ni, dia menang pertandingan mewarna tadi..mungkin jenis orang tangkap leleh ni ade seni kot..hahaha..dan 1 lagi, cuma dia je pelajar yang paling dikenali kat sekolah..ini disebabkan raungan dia yang mendapat perhatian umum..yang menariknya, semua pelajar kat situ  xkira pelajar yang muda ke, tua dari dia ke, semua menggelarkan dia ABANG. kenapa ABANG.???????? sebabnya ialah, bila cikgu tanya dia, "Sape nama kamu.??", dengan rilek dia jawab, "ABANG!" =.=' so cikgu pun still x kenal lagi nama sebenar dia..haha..

Aku rasa lepas2 ni da x menangis lagi la budak ni, sebab dia da mula ada kawan2..nama kawan pertama yang dia sebut tadi, HAKIM..so ini la permulaannya..Good luck!

(^___^)

No comments:

Utem blog