Wednesday, January 4, 2012

Hari Pertama Aidil Aiman di sekolah

Assalamualaikum ^^

Hari ini bersamaan 4 Januari 2012, anak buah aku yang pertama (nama seperti di atas), buat pertama kalinya nak mendaftar belajar. Tadika je..=.=' tapi, even tadika pun, aku tetap nak rasa excited gak..x tau la kenapa..haha.^^ mungkin sebab budak kecik sorang ni sangat rapat dgn aku..mana x nye, duduk pun da 1 rumah..kadang2 aku la yg mandikan dia, cebokkan dia, buatkan susu untuk dia, dodoikan dia, marah2 dia, suapkan makan, dan macam2 lagi la..certain orang mesti x sangka lelaki bujang macam aku ni boleh mandikan seorang budak kecik, pakaikan pampers, bedak, vics dan segalanya yang secara umumnya ni semua kerja orang perempuan..kan.?? so perasaan syg tu da macam anak sendiri plak..even aku xde experience lagi jadi ayah..:) dan semalam parent dia ni da bershopping bagai untuk anak diorg ni..huhu..

Nak dijadikan cerita la, hari ni mak bapak aidil ni nak pergi la buat pendaftaran kat tadika yang x berapa nak jauh dari rumah aku ni..ikutkan hati memang aku nak join tengok aidil ni masuk tadika..tapi sebab semalam stay up untuk final exam, so da terlajak sampai pukul 10.. bangun2 je diorang da pergi tadika..so aku tunggu je la kat rumah..then tiba2 mak si aidil ni call mak aku..dia bagitau yang anak buah aku ni da meraung melalak macam orang kena sampuk dekat tadika..habis semua nama sedara dia sebut..risau gak la bila dapat tau dia jadi cmtu..rupa2nya, budak ni takut nak bergaul dengan kawan2..kejutan budaya agaknya.. hahahaha..APTB!! =.=' so guru besar tadika tu da nasihatkan parent dia ni bawak je aidil balik, dan esok pagi baru anta gi tadika..dan secara x langsungnya, anak buah aku ni da memulakan rekod buruk iaitu ponteng tadika di hari pertama..=.=' 



. . . . . . . . . . 



So kita tunggu la ape yang akan berlaku esok..aku da gertak budak ni tadi, 

"Aidil!! esok biar ode je yang antau ko pegi tadika..kalau ko berani nangis la nanti..ode lastik ko dari jauh.!!" gertak aku kepada suspek.(gambar seperti di bawah) 
-___-'






bukan yang ni.. bawah lagi..





ni la AIDIL AIMAN :)

to be continued . . . . . .


(^___^)

No comments:

Utem blog